Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Αντικουνουπικά: Ποιο Είναι το Κατάλληλο για Εσάς;

Αντικουνουπικά: Ποιο Είναι το Κατάλληλο για Εσάς;
Τα κουνούπια, αποτελούν ένα πρόβλημα για το οποίο πολλές φορές καταφεύγουμε στο φαρμακείο, αναζητώντας το κατάλληλο προϊόν.

Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα και συνθέσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός;

Γι’ αυτούς που αθλούνται
Υπάρχουν αρκετές επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες σας, όπως ένα αντικουνουπικό σε μορφή spray, λοσιόν ή βραχιολιού.

Εδώ δεν συνιστάται κάποιο φυτικό προϊόν, καθώς συνήθως η διάρκειά τους δεν είναι μεγάλη.

Είναι γεγονός, πως ανάλογα με το είδος των υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα πρέπει να επιλέγεται το κατάλληλο αντικουνουπικό.

Τα αντικουνουπικά σε μορφή spray, είναι εύκολα στην εφαρμογή και μπορούν να ψεκαστούν με ασφάλεια στα ρούχα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μία λοσιόν, καθώς απορροφάται καλύτερα από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας προστασία.

Τέλος, τα εντομοαπωθητικά βραχιόλια είναι βολικά και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν απευθείας στην επιδερμίδα.

Μπορούν να φορεθούν για ώρες, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για την εκ νέου εφαρμογή του προϊόντος, όπως θα συνέβαινε με το spray ή τη λοσιόν.

Ειδικά για παιδιά
Υπάρχουν προϊόντα με ειδική σύνθεση και χωρίς οσμή ειδικά για τα παιδιά.

Ένα αντικουνουπικό σε μορφή spray ειδικό για τα παιδιά, ή κάποιο αντικουνουπικό αυτοκόλλητο, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο ρουχαλάκι ή το κρεβατάκι του παιδιού».

Καλό θα ήταν στα μικρά παιδιά να μην υπάρχει άμεση επαφή του αντικουνουπικού με τα χέρια, καθώς υπάρχει κίνδυνος, εάν δεν πλυθούν καλά, να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια ή στο πρόσωπο.

Καθώς δεν υπάρχουν αντικουνουπικά για βρέφη, συστήνεται η εφαρμογή τους στα ρούχα του μωρού, ώστε να υπάρχει προστασία, χωρίς άμεση επαφή του αντικουνουπικού με το δέρμα.

Μια καλή επιλογή είναι τα αντικουνουπικά αυτοκόλλητα και βραχιόλια, τα οποία δεν απαιτούν επάλειψη, ωστόσο προστατεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το παιδί.

Επιλέγοντας ένα εναλλακτικό/φυτικό προϊόν

Υπάρχουν φυτικά αντικουνουπικά χωρίς χημικά, τα οποία βασίζονται στην εντομοαπωθητική δράση ορισμένων αιθέριων ελαίων και είναι φιλικά προς το δέρμα.

Παρόλο που τα φυτικά αντικουνουπικά είναι πιο φιλικά προς το δέρμα, ωστόσο αδυνατούν να προστατέψουν από έντομα όπως το κουνούπι τίγρης και συνήθως είναι λιγότερο δυνατά σε ένταση και διάρκεια.

Ανάλογα τις ανάγκες και την ευαισθησία του δέρματος, μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας, αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο.

Μια καλή εναλλακτική και απόλυτα φυσική λύση που μπορεί και αντικαθιστά τα αντικουνουπικά προϊόντα, είναι η χρήση εντομοαπωθητικών αιθέριων ελαίων

Τα αιθέρια έλαια, τόσο σε αρωματοποιητές χώρου, όσο και σε κεριά, είναι ικανά να απωθήσουν τα κουνούπια αποτελεσματικά.

Αιθέρια έλαια που απωθούν τα κουνούπια και τις σκνίπες είναι το αιθέριο έλαιο σιτρονέλας, λεβάντας, βασιλικού, βανίλιας και μέντας.

Τα ενεργά συστατικά ενός αντικουνουπικού
Τρεις είναι οι δραστικές ουσίες που απαντώνται πιο συχνά στις συνθέσεις των αντικουνουπικών προϊόντων, οι οποίες καθορίζουν και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

DEET: Η πιο κοινή δραστική ουσία στα εντομοαπωθητικά, ιδανική για όσους μένουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι φόρμουλες με συγκεντρώσεις 30% ή χαμηλότερες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά άνω των δύο μηνών.
Picaridin: Μερικά από τα καλύτερα σπρέι κατά των κουνουπιών περιέχουν το picaridin ως το κύριο συστατικό τους. Έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με το DEET, δεν αφήνει λιπαρή αίσθηση και δεν θα καταστρέψει πλαστικά ή συνθετικά υλικά.
Oil of Lemon Eucalyptus: Πρόκειται για ένα φυσικό δραστικό συστατικό που απωθεί τα κουνούπια, ωστόσο δρα για περίπου έξι ώρες, σε αντίθεση με άλλες δραστικές ουσίες που μπορούν να απωθήσουν τα κουνούπια για περισσότερες από 10 ώρες.
Φροντίδα για μετά το τσίμπημα
Όσο και αν προσέχουμε… πάντα υπάρχει η πιθανότητα ενός τσιμπήματος.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν ειδικά προϊόντα τα οποία καταπραΰνουν και ανακουφίζουν άμεσα την ερεθισμένη περιοχή.

Ειδικά τα παιδιά, χρειάζονται άμεση ανακούφιση από τα παραπάνω συμπτώματα, καθώς το ξύσιμο με τα νύχια αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης ή πληγών στο δέρμα.

Συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή του αντικουνουπικού

Αντικουνουπικό Σπρέι
Αποκτήστε ένα καλό αντικουνουπικό σπρέι:Σκουπίστε απαλά το δέρμα και διαβάστε τις οδηγίες για να δείτε εάν πρέπει να ανακινήσετε το εντομοαπωθητικό σας σπρέι! Εάν ναι, ανακινήστε πρώτα και, στη συνέχεια, κρατήστε το 15-20cm μακριά από το εκτεθειμένο δέρμα και τα ρούχα. Ψεκάστε σε αργή κίνηση. Δεν χρειάζεται να περιμένετε ώρα για να δράσει το αντικουνουπικό, δρα αμέσως.

Η κατάλληλη ποσότητα αντικουνουπικού
Χρησιμοποιήστε ικανοποιητική ποσότητα αντικουνουπικού για να ενυδατώσετε εξίσου το εκτεθειμένο δέρμα και τα ρούχα.Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε εντομοαπωθητικό στους αστραγάλους και πίσω από τους αγκώνες, στις περιοχές δηλαδή που οι περισσότεροι τείνουν να ξεχνούν την προστασία από τα έντομα. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα με υψηλότερο ποσοστό της δραστικής εντομοαπωθητικής ουσίας δεν προσφέρουν ισχυρότερη προστασία απλά διαρκούν περισσότερο. Επιλέξτε λοιπόν ένα προϊόν που ταιριάζει στο χρόνο που σκοπεύετε να παραμείνετε σε εξωτερικούς χώρους.

Aντικουνουπικά προϊόντα στο πρόσωπο
Χρησιμοποιείστε αντικουνουπικά προϊόντα στο πρόσωπο: Είτε προστατεύετε το δικό σας πρόσωπο είτε των παιδιών σας, το σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σωστά για να εξασφαλίσετε με επιτυχία την προστασία σας από τα έντομα. Ψεκάστε, λοιπόν πρώτα την παλάμη του χεριού σας και, στη συνέχεια, εφαρμόστε στο πρόσωπο και γύρω από τα αυτιά. Αποφύγετε εντελώς τη χρήση αντικουνουπικού στα μάτια και το στόμα.

Aντικουνουπικά προϊόντα και παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή
Χρησιμοποιήστε αντικουνουπικά προϊόντα και παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή. Κρατήστε τα εντομοαπωθητικά προϊόντα μακριά από παιδιά! Μην επιτρέπετε στα παιδιά να χειρίζονται το προϊόντα μόνα τους και να τα εφαρμόζουν απευθείας στα χέρια τους. Αντ ‘αυτού ψεκάστε πρώτα την παλάμη του χεριού σας και μετά εφαρμόστε τα αντικουνουπικά οι ίδιοι στα παιδιά σας.

Εφαρμόστε αντικουνουπικά προϊόντα στα ρούχα
Τα κουνούπια μπορούν να τσιμπήσουν μέσα από ρούχα που δεν είναι αρκετά σφιχτά. Η εφαρμογή εντομοαπωθητικών στα ρούχα βοηθά στην αποφυγή των δυσάρεστων τσιμπημάτων. Ψεκάζετε πουκάμισα, παντελόνια, κάλτσες και καπέλα ― αλλά μην ψεκάζετε κάτω από ρούχα. Για να προστατευτείτε από τα έντομα ,κουνούπια και τσιμπούρια ή ψύλλους απλώστε σε μανσέτες, ανοίγματα μανικιών, κάλτσες και άλλα ανοίγματα στα εξωτερικά ρούχα. Πλύνετε όλα τα ρούχα που έχετε ψεκάσει με εντομοαπωθητικές λοσιόν πριν τα φορέσετε ξανά.

Λάθη στη χρήση του εντομοαπωθητικού ή αντικουνουπικού:
Μην αμελείτε την προστασία από τα έντομα. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. συνιστά ως νούμερο 1 μέτρο προστασίας το αντηλιακό και αμέσως επόμενο έρχεται το εντομοαπωθητικό.
Μην εφαρμόζετε αντικουνουπικό σε κοψίματα, πληγές και ερεθισμένο ή ηλιοκαμένο δέρμα.
Μην ψεκάζετε σε κλειστούς χώρους. Εφαρμόζετε το εντομοαπωθητικό κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους.

Σημείωση:
Τα εντομοαπωθητικά δεν καταστρέφουν το βαμβάκι, το μαλλί ή το νάιλον – αλλά εάν περιέχουν το δραστικό συστατικό του διαιθυλοτολουαμιδίου (DEET)μην το εφαρμόζετε σε οξικό άλας, ,τεχνητό μετάξι, σπαντέξ, άλλα συνθετικά (εκτός από νάιλον), έπιπλα, πλαστικά, κρύσταλλα, δερμάτινες και βαμμένες ή βερνικωμένες επιφάνειες.
Box Now