Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Η φροντίδα που χρειάζονται τα παιδικά δόντια

Η φροντίδα που χρειάζονται τα παιδικά δόντια

Τα παιδικά (νεογιλά) δόντια είναι πιο ευθράυστα από των ενηλίκων και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα δόντια είναι πολύ σημαντικό να μην αμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό τους, διότι μπορεί να προυσιάσουν τερηδόνα και αν δεν θεραπευτεί μπορεί να επεκταθεί και στα μόνιμα δόντια. Όσο πιο νωρίς ανιμετωπιστεί η τερηδόνα, τόσο πιο καλό είναι για το παιδί, καθώς πρόκειται για βακτήρια που μπορεί να μεταφερθούν σε ολόκληρο το σώμα του. 

Το παιδί μπορεί να αναπτύξει τερηδόνα ακόμα κ αν είναι μόλις 2 ή 3 ετών. Τα βρέφη μπορεί να αναπτύξουν και αυτά τερηδόνα λόγω του σύνδρομου του μπιμπερό, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα νεογιλά δόντια πέσουν να νωρίτερα και τα νέα δόντια είναι πολύ πιθανό βγουν στραβά εφόσον δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τη θέση των προηγούμενων. Η φροντίδα της στοματικής υγιείνης παιζεί ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξη των δοντίων, στη σίτηση, στη κατάπωση αλλά και στην εκμάθηση ομιλίας του παιδιού.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τα δόντια του παιδιού σας αλλά και να το μάθετε να βουρτσίζει τα δόντια του ώστε να μη παραμελεί σε μεγαλύτερη ηλικά τη στοματική του υγιείνη.

Τα δόντια των μωρών εως 18 μηνών μπορείτε να τα καθαρίζετε πρωί - βράδυ με γάζα βρεγμένη με ζεστό νερό.

Για τα παιδιά ηλικίας εως 3 ετών θα πρέπει να βουρτσίζετε με οδοντόβουρτσα με πολύ μαλακές ίνες. Σε αυτή την ηλικία μπορούν να ξεκινήσουν να βουρτσίζουν και μόνα τους τα δόντια τους. Θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ειδικά διαμορφωμένη για την ηλικία τους οδοντόκρεμα χωρίς φθώριο, ώστε να αποφύγετε τη κατάπωση του. 

Τα παιδιά ανω των 3 ετών μπορούν να βουρτσίζουν μόνα τους τα δόντια τους με οδοντόκρεμες για την αντίστοιχη ηλικία. Μια έξυπνη τακτική είναι να βουρτσίζεται κ εσείς ταυτόχρονα τα δόντια σας ώστε να δίνεται το καλό παράδειγμα αλλά και να το καθοδηγήσετε ώστε να μάθει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος.

Πολύ σημαντικό για τη στοματική υγιείνη είναι να αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί τροφές και ποτά με ζάχαρη.

Τα υπολείμματα ζάχαρης που παραμένουν στα δόντια βοηθούν την ανάπτηξη των βακτηρίων, έτσι όταν τα παιδιά τρώνε γλυκά και δεν πλένουν τα δόντια τους, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της τερηδόνας. 

Τέλος, οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα εξασφαλίσουν σε παιδιά και ενήλικες ολοκληρωμένη οδοντιατρική και στοματική φροντίδα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τον οδοντιατρικό έλεγχο του παιδιού όταν θα είναι στην ηλικά των 3 έτών και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο ανά τρια χρόνια έως τα 18 έτη του. 

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now