Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Ξηροφθαλμία: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Ξηροφθαλμία: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Ξηροφθαλμία: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Η ξηροφθαλμία είναι μία πάθηση των οφθαλμών που οφείλεται στην κακή ποιότητα και ποσότητα δακρύων που επαλείφουν τον κερατοειδή με αποτέλεσμα την ανεπαρκή του λίπανση. Η βασικότερη αιτία της ξηροφθαλμίας είναι η γήρανση. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο λιπαρές ουσίες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές στις γυναίκες, οι οποίες τείνουν να έχουν ξηρότερο δέρμα απ’ ότι οι άνδρες.

Τα φυσικά δάκρυα προστατεύουν και υγραίνουν τα μάτια μας, κάτι που είναι απαραίτητο για μια καθαρή και χωρίς ενοχλήσεις όραση.

Όταν όμως η ποσότητα των δακρύων δεν είναι φυσιολογική ή τα δάκρυα παρουσιάζουν διαταραχή στην ποιότητά τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μάτια να είναι ξηρά και ευαιρέθιστα ή να τσούζουν ενώ η όραση συχνά θολώνει.

Η χρόνια έλλειψη ενυδάτωσης και λίπανσης της επιφάνειας του οφθαλμού οδηγεί στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας (dry eye disease)

Τα κυριώτερα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας είναι:

μάτια ξηρά και κουρασμένα
μάτια κοκκινισμένα ή ευαίσθητα στο φως
θολή όραση που βελτιώνεται με το βλεφαρισμό
αίσθηση ξένου σώματος (άμμος)
φαγούρα ή αίσθημα καύσου
έντονος ερεθισμός των ματιών από τον καπνό ή τον άνεμο
μεγάλη ποσότητα δακρύων που προέρχεται

Η ξηροφθαλμία επηρεάζει πλέον και τους νεότερους ασθενείς και στα δύο φύλα, κυρίως λόγω της αύξησης της χρήσης smartphone και υπολογιστή. Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αναγνωρίζεται πλέον ως παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη της ξηροφθαλμίας, επειδή οδηγεί σε μειωμένα βλεφαρίσματα και το δάκρυ εξατμίζεται πιο γρήγορα.

Πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως η ζέστη, η ξηρασία και ο αέρας, το air condition, το μεγάλο υψόμετρο, ο καπνός του τσιγάρου και η χρήση φακών επαφής προκαλούν επίσης ξηροφθαλμία.

Περίπου το 30% των 140 εκατομμυρίων ανθρώπων που φορούν φακούς επαφής, παγκοσμίως, διακόπτουν τη χρήση λόγω ξηρότητας και δυσφορίας στα μάτια.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της ξηροφθαλμίας είναι η αίσθηση ξένου σώματος, η φαγούρα και το κάψιμο.

Η ξηροφθαλμία είναι ένα πρόβλημα που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν και για αυτόν τον λόγο δεν αναζητούν λύσεις. Επίσης, όταν γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν γνωρίζουν ότι τα τεχνητά δάκρυα που μπορούν να δώσουν την λύση στην ξηροφθαλμία, δεν είναι όλα ίδια.

Tα σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση σε καταστάσεις ξηροφθαλμίας. Aπό την Bausch+Lomb, με 167 χρόνια καινοτομίας!

Artelac Ectoin

Οφθαλμικές σταγόνες για την πρόληψη και θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας
Με το φυσικό συστατικό Ectoin 2% και Υαλουρονικό οξύ
Απαλύνει όλα τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως κνησμός, δάκρυσμα & ερεθισμός ματιών
Κατάλληλο για χρήση με φακούς επαφής και για ευαίσθητα μάτια

Artelac Complete

Λιπαντικό οφθαλμικό διάλυμα που προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση
Το Artelac Complete είναι το εξελιγμένο διάλυμα – εμπνευσμένο από τη σύσταση της φυσικής δακρυικής μεμβράνης
Το έξυπνο σύστημα ενυδάτωσης για μάτια που παρουσιάζουν ξηρότητα, κόπωση, θολή όραση, αίσθημα καύσου & δακρύρροια
Υποστηρίζει και τις τρεις στιβάδες της δακρυικής μεμβράνης: λιπιδική, υδαρής και βλεννώδης στιβάδα
Εξελιγμένη σύνθεση με πολλαπλούς ενυδατικούς και λιπαντικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, καρβομερές και ένα πρόσθετο λιπιδικό συστατικό
Εξαιρετικά ανεκτό ως προϊόν χωρίς συντηρητικά & χωρίς ρυθμιστικά διαλύματα

Box Now