Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Πόνοι στις αρθρώσεις - Ποιά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σε βοηθήσουν

Πόνοι στις αρθρώσεις - Ποιά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σε βοηθήσουν
Οι αρθρώσεις είναι οι συνδέσεις μεταξύ των οστών στο σώμα. Βοηθούν στην κίνηση του σώματος και στην προστασία των οστών από τραυματισμούς. 

Οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορούν να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι τραυματισμοί, οι λοιμώξεις και η κακή διατροφή. Η αντιμετώπιση των πόνων στις αρθρώσεις εξαρτάται από την αιτία που τους προκαλεί.


Για να διατηρήσετε την υγεία των αρθρώσεων σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει:

  • Υγιεινή διατροφή: Μια ισορροπημένη που περιλαμβάνει άφθονα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Ρύθμιση βάρους: Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας.
  • Τακτική άσκηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ευλυγισίας και της δύναμης των αρθρώσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι δραστηριότητες που προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις.
  • Χαλάρωση: Η χαλάρωση βοηθά στη μείωση του στρες, που μπορεί να αποφέρει πόνο στις αρθρώσεις.
Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων. Τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούμε πιο συχνα,είναι τα εξής:

Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι δύο ουσίες που βρίσκονται στον χόνδρο, έναν μαλακό ιστό που καλύπτει τις άκρες των οστών στις αρθρώσεις. Η γλυκοζαμίνη είναι ένα σάκχαρο που βοηθά στη σύνθεση του χόνδρου, ενώ η χονδροϊτίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της αντοχής του χόνδρου.

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη συχνά λαμβάνονται μαζί ως συμπλήρωμα διατροφής για τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων. Έρευνες έχουν δείξει οτι μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και στη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα. Δοκίμασε το Altion Osteo ένα κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα που περιέχει θειική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, υδρολυμένο κολλαγόνο, μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM), βιταμίνη C και L-καρνιτίνη

ΜΣΜ (μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο)


Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM) είναι μια οργανική ένωση που περιέχει θείο. Βρίσκεται φυσικά στο σώμα και σε ορισμένα τρόφιμα, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το σκόρδο. Το MSM χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, της επιδερμίδας και των μαλλιών. Δοκίμασε το Solgar Meta-Flex  είναι ένας πρωτοποριακός αποτελεσματικός συνδυασμός υδροχλωρικής γλουκοζαμίνης, θειικής χονδροϊτίνης, υαλουρονικού οξέος και οργανικού θείου, ο οποίος παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό.

Τurmeric

Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με διάφορες καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Μπορείς να επιλέξεις TerraNova Turmeric Root 350mg είναι κουρκουμάς βιολογικής καλλιέργειας, επεξεργασμένος με τη μέθοδο της φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης (fresh freeze dried) που εξασφαλίζει αναλλοίωτες τις θρεπτικές του ιδιότητες.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, ενός ιχνοστοιχείου που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία και τη διατήρηση ισχυρών οστών και αρθρώσεων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης κινδύνου οστεοπόρωσης, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδύναμα οστά που είναι πιο επιρρεπής σε καταστάσεις. Η οστεοπόρωση είναι πιο συχνή στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να επηρεάσει και τους άνδρες. Συμπληρώματα με Βιταμίνη D.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα 

Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία και ευεξία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των αρθρώσεων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συγκεκριμένα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στις αρθρώσεις.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, όπως ο πόνος, η δυσκαμψία και η φλεγμονή. Δοκίμασε της Now foods Omega-3 1000mg.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την επιλογή και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για τις αρθρώσεις:

  • Επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής από αξιόπιστες εταιρείες.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συμπληρωμάτων διατροφής για να βεβαιωθείτε ότι περιέχουν τα σωστά συστατικά και δόσεις.
  • Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.
Μπορείτε να μεταβείτε στην κατηγορία Οστά-Αρθρώσεις και να βρείτε τα συμπληρώματα διατροφής που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.


Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.




Box Now