Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Συμπληρώματα Διατροφής με Ωμέγα-3 λιπαρά: Λειτουργίες και Οφέλη για την Υγεία

Συμπληρώματα Διατροφής με Ωμέγα-3 λιπαρά: Λειτουργίες και Οφέλη για την Υγεία
Τα ωμέγα-3 είναι ευεργετικά για τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών.
Τα συμπληρώματα πρέπει πάντα να είναι ακριβώς αυτό, ένα συμπλήρωμα, στη διατροφή μας. Έτσι, η λήψη συμπληρώματος εξαρτάται από το είδος της διατροφής που έχουμε. Όσοι ακολουθούν μια φυτική διατροφή, θα πρέπει να λάβουν συμπλήρωμα με ωμέγα-3 πό φυτικές πηγές υψηλής ποιότητας, καθώς τα παραδοσιακά ψάρια ή τα έλαια από κριλ δεν είναι κατάλληλα. Χρησιμοποιώντας ένα συμπλήρωμα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι καταναλώνουμε τη σωστή ποσότητα ωμέγα-3 υψηλής ποιότητας.

Τα συμπληρώματα διατροφής ωμέγα-3 και οι καρδιακές παθήσεις:
Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.
Επίσης έχουν την ιδιότητα να μειώσουν τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και να ελαττώσουν τα τριγλυκερίδια και μπορούν να αναστείλουν την συσσώρευση πλάκας εντός των αρτηριών.
Μπορούν να ενσωματωθούν στη διπλοστοιβάδα των φωσφολιπιδίων των κυτταρικών μεμβρανών και να επηρεάσουν τη ρευστότητα και τη σηματοδότηση των μεμβρανών. Διαμορφώνουν τη λειτουργία των διαύλων των ιόντων της μεμβράνης, όπως είναι τα κανάλια νατρίου και ασβεστίου τύπου L και με αυτό τον τρόπο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες), αλλά και να λειτουργήσουν προληπτικά.
Επιπλέον, τα ωμέγα-3 εμποδίζουν τη μετατροπή του αραχιδονικού οξέος σε προ-φλεγμονώδη εικοσανοειδή, λειτουργώντας ως εναλλακτικό υπόστρωμα για την κυκλοοξυγονάση ή τη λιποξυγονάση, που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερων ισχυρών παραπροϊόντων.
Τέλος, οι ενζυματικά οξυγονωμένοι μεταβολίτες που προέρχονται από τα ωμέγα-3, έχουν αναγνωριστεί ως αντιφλεγμονώδης μεσολαβητές (ρεσολβίνες, λιποξίνες κ.λ.π.) οι οποίοι συμβάλλουν στις ευεργετικές επιδράσεις που αποδίδονται στα ωμέγα-3 αναφορικά με τη καρδιαγγειακή υγεία.

Τα συμπληρώματα διατροφής ωμέγα-3 και η εγκεφαλική λειτουργία:
Έχουμε ακούσει ότι το ψάρι είναι τροφή για τον εγκέφαλο. Είναι αλήθεια. Υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τα ψάρια, τα οποία είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα- EPA και DHA, είναι καλά για τον εγκέφαλό μας. Το ίδιο είναι και τα πλούσια σε ωμέγα λιπαρά φύκια που τρώνε τα ίδια ψάρια. Είναι πολύ βοηθητικά σε άτομα που πάχσουν από άνοια . Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) που εμπεριέχεται στα ωμέγα-3, πιστεύεται ότι μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να αυξήσει την γένεση νέων νευρώνων στον ενήλικα εγκέφαλο, να προκαλέσει αύξηση άλλων προστατευτικών χημικών, όπως νευροπροτεκτίνη D1, να αυξήσει την ρευστότητα των κυτταρικών μεμβράνων και να προστατεύσει έναντι του Β -αμυλοειδούς και της tau-πρωτεΐνης (που πιστεύεται ότι προκαλούν την νόσο του Αλτσχάιμερ).
Σύμφωνα με τα παραπάνω η χορήγηση των ωμέγα-3 συμπληρωμάτων είναι σημαντική μόνο όταν υπάρχουν ήπια γνωστικά ελλείμματα (MCI – ήπια γνωστική διαταραχή) και ΟΧΙ όταν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα που να δικαιολογούν την διάγνωση ανοΐκού συνδρόμου.

Τα συμπληρώματα διατροφής ωμέγα-3 και η όραση:
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συντελούν στην προστασία των ματιών ενήλικων ατόμων από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την πάθηση της ξηροφθαλμίας. Περιορίζουν επίσης, τον κίνδυνο υψηλής πίεσης στο μάτι και τις πιθανότητες εμφάνισης γλαυκώματος.

Τα συμπληρώματα διατροφής ωμέγα-3 και τα παιδιά:
Τα ωμέγα-3 είναι καλά λιπαρά που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, των ματιών και του νευρικού συστήματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με αρκετά ωμέγα-3 DHA έχουν καλύτερες επιδόσεις στην ανάγνωση, έχουν καλύτερη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, στη διαχείριση ψυχολογικών και συμπεριφορικών καταστάσεων λόγω του ρόλου τους στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, καθώς και ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους δρουν θεραπευτικά σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις από την παχυσαρκία έως το άσθμα και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Η ημερήσια δόση για τα ωμέγα-3, είναι τουλάχιστον 250-500 χιλιοστογράμμων με συνδυασμό EPA και DHA, των δύο κύριων τύπων ωμέγα-3 που βρίσκονται στο ιχθυέλαιαο. Ωστόσο, για άτομα με συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία, ενδέχεται να απαιτούνται υψηλότερες δόσεις.

Τα ωμέγα-3 έχουν συνδεθεί με μια ποικιλία από οφέλη που σχετίζονται με την υγεία και την φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της αύξησης των μυών. Αν και μερικά από αυτά τα οφέλη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μόνο ελάχιστα, θα μπορούσαν, παρόλα αυτά, να είναι ευεργετικά.

Υπάρχουν πολύ λίγες παρενέργειες που σχετίζονται με τη λήψη ωμέγα-3 και θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό μέρος μιας καθημερινής ρουτίνας λήψης συμπληρώματος για να παρέχει την καλύτερη υγεία και ευεξία.
Η λήψη εξαιρετικά υψηλών δόσεων συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, ειδικά σε άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος. Μπορεί επίσης να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα όπως διάρροια και στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, αυτές οι παρενέργειες είναι σπάνιες και συνήθως εμφανίζονται μόνο όταν καταναλώνουμε εξαιρετικά υψηλές ποσότητες ωμέγα-3.


Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.
Box Now