Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

8 απλές συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμα πριν την παραλία !!!

8 απλές συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμα πριν την παραλία !!!
Οι βασικές μέθοδοι και συνήθειες που συνιστώνται για την απώλεια κιλών μας είναι πάνω – κάτω γνωστές. Όσο απλές όμως κι αν ακούγονται, πολλές φορές η εφαρμογή τους είναι δύσκολο να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω άρνησης μας σε μία περαιτέρω καταπίεση από τις ήδη υπάρχουσες στην ρουτίνα μας. Πέρα όμως απ’ την υγιεινή και προσεγμένη διατροφή και την εντατική γυμναστική υπάρχουν κάποια μικρά, απλά tips που μπορούν να μας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα !

Πιες τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα :
το νερό είναι γεγονός ότι εκτός του να καλύπτει το αίσθημα της πείνας -αφού δημιουργεί κορεσμό- λειτουργεί θετικά στην διαδικασία διάλυσης του λίπους και εξαφάνισης της κυτταρίτιδας στις γυναίκες. Απομακρύνει τις τοξίνες και γενικά όλες τις άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό. Ειδικά το καλοκαίρι που η εφίδρωση είναι έντονη λόγω της μεγάλης απώλειας υγρών, επιβάλλεται η επαρκής ενυδάτωση. Μειώστε την όρεξη και την ανάγκη για υπερκατανάλωση φαγητού … πίνοντας πολύ νερό και πείτε “αντίο” στην παχυσαρκία !!

Μην τσιμπολογάς :
πολλές φορές καταφεύγουμε στο φαγητό λόγω διάφορων άλλων λόγων πέραν της πείνας όπως είναι η ανία ή η άσχημη διάθεση. Προσπάθησε να καθιερώσεις συγκεκριμένο αριθμό γευμάτων την ημέρα (οι ειδικοί προτείνουν 4-5) και μείνε σε αυτά ! Όταν τρώς λίγο αλλά συχνά δεν φτάνεις ποτέ στα όρια της πείνας οπότε δεν έχεις ανάγκη να καταναλώσεις ό,τι λιπαρή τροφή βρείς μπροστά σου ! Είσαι πιο εγκρατής και επιλέγεις πιο υγιεινές τροφές από όταν “λυσσάς” στην πείνα ! Για να το κατεφέρεις αυτό πιο εύκολα φρόντισε να μην έχεις παχυντικές τροφές στο ντουλάπι σου αλλά μόνο υγιεινά σνακ. Έτσι την κρίσιμη στιγμή θα φας αυτά και θα τα ευχαριστηθείς κιόλλας !!

Μην τρως μετά τις 8 το βράδυ :
το βράδυ, για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η ώρα όπου χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε στον χώρο μας εκδηλώνοντας συνήθως την τάση να καταναλώσουμε κάποιο σνακ και μάλιστα κακής ποιότητας. Απόφυγε αυτόν τον πειρασμό καθώς μετά τις 8 το βράδυ δεν γίνονται καύσεις ή τουλάχιστον να το αντικαταστήσεις με κάποιο υγιεινό σνακ όπως για παράδειγμα μία μπάρα δημητριακών. Αδειάστε από τα ντουλάπια σας τα πατατάκια, τα bake rolls και ότι άλλο ανθυγιεινό και παχυντικό υπάρχει.

Γέμισε το ψυγείο σου με υγιεινά τρόφιμα :
μ’ αυτόν τον τρόπο ανά πάσα στιγμή αισθανθείς πείνα θα είσαι σε θέση να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και εύκολο χωρίς να φορτώσεις με πολλές θερμίδες τον οργανισμό σου. Όπως είπαμε και πριν, την ώρα που πεινάς δεν πρέπει να μπαίνεις σε πειρασμούς γιατί το πιο σίγουρο είναι ότι θα υποκύψεις ! Οπότε φέρσου έξυπνα και εφοδιάσου μόνο με ολιγοθερμιδικά και υγιεινά τρόφιμα. Γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα, λαχανικά, γιαούρτια και ότι άλλο θρεπτικό βρείς στο σούπερ μάρκετ.

Υιοθέτησε την μεσογειακή διατροφή :
σύμφωνα με διατροφολόγους πρόκειται για το διατροφικό πρόγραμμα με τις πιο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό αφού τον οπλίζει με ενέργεια και δεν περιέχει υψηλό θερμιδικό δείκτη. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει όσπρια, δημητριακά, λαχανικά και φρούτα, ψάρι, ελαιόλαδο, λευκό κρέας και λιγότερο κόκκινο κρέας. Οι ποσότητες που απαιτούνται είναι διαφορετικές για κάθε οργανισμό αφού εξαρτώνται από το ύψος, την ηλικία, την κατάσταση της υγεία κ.α. Γενικά η μεσογειακή θεωρείται η πιο ισορροπημένη από όλες τις διατροφές γιατί προσφέρει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται. Για να διατηρείσαι στα σωστά επίπεδα βάρους απόφυγε τη ζάχαρη, τα επεξεργασμένα κρέατα και τρόφιμα γενικότερα, και τα τρανς λιπαρά. Μερικά παραδείγματα ανθυγιεινών τροφίμων είναι οι σοκολάτες, τα γλυκά, τα αρτοποιήματα, τα αναψυκτικά και τα αλλαντικά.

Περιόρισε το αλκοόλ :
το αλκοόλ ως γνωστόν προκαλεί αφυδάτωση ενώ περιέχει μεγάλο θερμιδικό φορτίο. Προσπαθήστε να το αντικαταστήσετε με δροσερούς χυμούς. Αν αυτό είναι δύσκολο λόγω των συχνών καλοκαιρινών εξόδων τότε αποφύγετε τα κοκτέιλ, τις μπύρες, τα λικέρ και το ουίσκι και προτιμήστε το τζίν, το λευκό κρασί και τη βότκα που έχουν τις λιγότερες θερμίδες. Φυσικά στο αποτέλεσμα παίζει ρόλο πάντα και η ποσότητα που θα καταναλώσετε. Αν θέλετε να ρυθμίσετε το σωματικό σας βάρος αρκεστείτε στο ένα ποτήρι για κάθε έξοδο.

Καταπολέμησε την δυσκοιλιότητα :
η δυσκοιλιότητα αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην επίτευξη απώλειας βάρους αλλά η καταπολέμηση της είναι εφικτή και μάλιστα με δύο απλούς τρόπους οι οποίοι είναι : η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών (η οποία βοηθά σημαντικά στην ενεργοποίηση του εντέρου) και η μεγάλη κατανάλωση υγρών (που βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας).

Υιοθέτησε όλες τις ομάδες τροφών :
ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να προσλαμβάνει όλα τα συστατικά – όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία κλπ. – που περιέχονται σε όλη την διατροφική πυραμίδα. Έτσι ακόμα και οι υδατάνθρακες αλλά και το ελαιόλαδο δεν πρέπει να αποκλείονται απ’ τις διατροφικές μας συνήθειες μιας και μας παρέχουν σημαντικά οφέλη ενώ βοηθούν με την σειρά τους στην φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού όπως και την πρόληψη κάποιων ασθενειών. Δώστε βάση λοιπόν στις ποσότητες γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό ! “Μέτρον άριστον” όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι
Box Now