Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Άνοια τα πρώτα συμπτώματα

Άνοια τα πρώτα συμπτώματα

Η έννοια της άνοιας συχνά ταυτίζεται με την απώλεια της μνήμης. Η εξασθένηση της μνήμης αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα άτομα με άνοια ξεχνούν κυρίως πρόσφατα γεγονότα, συζητήσεις που έκαναν τη δεδομένη στιγμή ή τι ήθελαν να κάνουν. Έπειτα ξεχνούν παλαιότερα γεγονότα.

Όμως η άνοια συνεπάγεται πολύ περισσότερα προβλήματα. Τα συμπτώματα της άνοιας γενικότερα είναι:

Δυσκολίες επικοινωνίας
Η δυσκολία να βρει κάποιος τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσει τη σκέψη του, στην κατανόηση του λόγου, καθώς και ως δυσκολία στην παραγωγή του.
Ορισμένες μορφές μετωποκροταφικής άνοιας εκδηλώνονται με κύριο αρχικό σύμπτωμα τη σοβαρή διαταραχή του λόγου.

Αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητα
Η προοδευτική μεταβολή της προσωπικότητας ως κυρίαρχο αρχικό σύμπτωμα χαρακτηρίζει την συμπεριφορική παραλλαγή της μετωποκροταφικής άνοιας.
Οι ασθενείς μπορεί να γίνονται επιθετικοί, προσβλητικοί προς τους άλλους ή να αδιαφορούν για τους κινδύνους και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις πράξεις τους να ή να αμελούν σημαντικά προσωπικά και οικογενειακά θέματα.Τα συμπτώματα αυτά επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό τους φροντιστές και μπορεί να καταστούν επικίνδυνα για τους ίδιους τους ασθενείς.

Δυσκολία στον προγραμματισμό και την οργάνωση
Η διαταραχή των «εκτελεστικών λειτουργιών» (executive functions). Οι λειτουργίες αυτές μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας αντίστοιχα με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε Για παράδειγμα οι εργασίες που απαιτούν προγραμματισμό και οργάνωση, όπως η διαχείριση των οικονομικών.

Σύγχυση και αποπροσανατολισμός
Οι άνθρωποι με άνοια εμφανίζουν δυσκολία στο να διαβάσουν την ώρα από ένα ρολόι με δείκτες και στους μαθηματικούς υπολογισμούς.
Επίσης, οι ασθενείς με αυτή τη διαταραχή τείνουν να χάνονται εύκολα, ακόμα και σε γνωστά μέρη ή ξεχνάνε πού βρίσκονται.

Δυσκολία με τις καθημερινές δραστηριότητες
Η απραξία αντιπροσωπεύει διαταραχή του προγραμματισμού της κίνησης στον εγκέφαλο και μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Για παράδειγμα, οι ασθενείς μπορεί να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν (ή να χρησιμοποιούν λανθασμένα) ένα εργαλείο ή μια οικιακή συσκευή. Μπορεί να μπερδευτούν και να δυσκολευτούν να ακολουθήσουν οδηγίες ή να ολοκληρώσουν γνωστές εργασίες όπως το μαγείρεμα ενός γεύματος.

Παραισθήσεις
Έντονες οπτικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες συχνά έχουν ως περιεχόμενο συγγενικά πρόσωπα ή ζώα, αποτελούν συνήθη εκδήλωση της άνοιας σωματιδίων Lewy.
Οι παράλογες ιδέες που μπορεί να εκφράζουν οι ασθενείς συχνά έχουν να κάνουν με την ψευδή αντίληψη κάποιας απειλής.

Επειδή θεραπεία για την άνοια δεν υπάρχει, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν σε πολλές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, όπως ενίσχυση της μνήμης. Μερικά από αυτά είναι Ginkgo Biloba, Rhodiola, σύμπλεγμα βιταμινών Β.

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now