Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Γυμναστική και άθληση το χειμώνα

Γυμναστική και άθληση το χειμώνα

Η Γυμναστική και άθληση το χειμώνα είναι σίγουρα πιο δύσκολη λόγω της πτώσης των θερμοκρασιών και του κάπως απίθανου καιρού. Κι όμως, η ιδανική θερμοκρασία του περιβάλλοντος για τη βελτίωση της απόδοσης κατά την άσκηση είναι μόλις 10 °C και όχι 20-22 °C.

Για να αθληθείτε μπορείτε να επιλέξετε το σπίτι σας, κάποιο γύμναστηριο, ομαδικές δραστηριότητες όπως χωρός, πιλάτες, aqua aerobic ή τρέξιμο/ έντονο περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους.

Όταν ασκούμαστε έξω κατα τη διάρκεια του χειμώνα, ο οργανισμός μας «καίει» 12% περισσότερες θερμίδες γιατί ο μεταβολισμός δουλεύει πιο γρήγορα ώστε να ζεσταθεί το σώμα.
Ο καθαρός αέρας γεμίζει τους πνεύμονες μας με οξυγόνο και η έκθεση στη περιορισμένη ηλιοφάνεια λόγω της συννεφίας, βοηθάει τον οργανισμό μας να παράγει βιταμίνη D.

Όποιο είδος άθλησης επιλέξετε το χειμώνα, φροντίστε να ντύνεστε καλά και να κάνετε ένα καλό ζέσταμα.

Γυμναστική και άθληση στο σπίτι
Λόγω έλλειψης χρόνου ή των ευξημένων υποχρεώσεων μπορείτε να ξεκινήσετε τις προπονήσεις στο σπίτι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ασκήσεις και να επιλέξετε ποια ταιρίαζει περισσότερο. Μπορείτε να βρείτε προγράμματα διάρκειας 20 λεπτών τα οποία είναι ιδανικά για κάψιμο λίπους και γράμμωση μυών.Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε χρόνο και αποφεύγετε το τσουχτερό κρύο και τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας. Μη ξεχνάτε να καταναλώνετε πολλά υγρά πριν κατα τη διάκρεια κ μετά την άσκηση.

Γυμναστική και άθληση στο γυμναστήριο
Επειδή ο οργανισμός μας είναι πιο ευάλωτος σε ιούς, τους χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητο να πλένετε τα χέρια σας συχνά στο γυμναστήριο και να αποφεύγετε να αγγίζετε το προσωπό σας, ιδιαίτερα τα μάτια κ τη μύτη σας. Φορέστε συνθετική μπλούζα η οποία απορροφά τον ιδρώτα και μια μπλούζα με μακριά μανίκια η οποία μπορεί ευκολα να αφαιρεθεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες του προπονητή σας ώστε το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσετε να ταιρίαζει στις ανάγκες σας.

Υπαίθριο τρέξιμο
Μια από τις καλύτερες επιλογές για γυμναστική τον χειμώνα είναι το υπαίθριο τρέξιμο. Φροντίστε να φοράτε εσωθερμικά μπολυζάκια και συνθετικά ρούχα τα οποία απορροφούν τον ιδρώτα. Επιλέξτε αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν ώστε σε περίπτωση βροχώπτωσης να έχει καλή δυνατότητα διαπνοής για να μην προκαλείται υπερβολική εφίδρωση. Να καλύπτετε πάντα τα χέρια κ το κεφάλι σας με γάντια και σκούφο καθώς και κασκόλ για να καλύπτετε τη περιοχή του αυχένα του στόματος και της μύτης σας. Τα πόδια σας να είναι καλυμμένα με εσωθερμικές κάλτσες. Επιλέξτε αθλητικά παπούτσια.
Για το τρέξιμο στον εξωτερικό χώρο απαραίτητο είναι το κατάλληλο ζέσταμα.Το γρήγορο περπάτημα,το τρέξιμο χαμηλής έντασης (jogging) και το σχοινάκι αποτελούν ιδανικό ζέσταμα. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να ενυδατώνετε ο οργανισμός σας, και να αναπληρωθούν τα υγρά με ηλεκτρολύτες. Θα πρέπει να  έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ή ισοτονικό ρόφημα. Σε περίπτωση που νιώσετε δυσφορία, διακόψτε την άσκηση.

Άθληση με παρεά
Μπορείτε να επιλέξετε τα ομαδικά αθλήματα ή τη παρέα κάποιου φίλου ή συγγενή. Αυτό θα κάνει τη γυμναστική πιο ευχάριστη αλλά θα διατηρήσετε το κίνητρό σας τις  μέρες του χειμώνα που είναι αρκετά κρύες και δεν θα έχετε διάθεση να γυμναστείτε. Οι ομαδικές ασκήσεις όπως είναι πιλάτες, aqua yoga και αερόβια γυμναστική θα βοηθήσουν στη σωματική αλλά κ την ψυχική σας υγεία!

Χειμερινά σπορ
Ο χειιμώνας μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέα αθλήματα που δεν μπορούμε να κάνουμε τους θερμότερους μήνες, όπως είναι το σκι. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ποτέ χειμερινά αθλήματα τώρα έιναι η ευκαρία να το κάνετε, είναι ένας τρόπος να απολαύσετε το χειμώνα κάνοντας τη γυμναστική σας.Αν δοκιμάζετε κάποιο σπορ πρώτη φορά θα πρέπει να έχετε καθοδήγηση από κάποιο εξειδικευμένο προπονητή.

Μετά τη γυμναστική
Φροντίστε μετά την άθληση να ανταμείψετε τον εαυτό σας με μικρές λιχουδιές, με μια επίσκεψη σε σπα ή με ένα μασαζ που θα βοηθήσει στους πόνους των μυών.

Προγραμματισμός
Ο κατάλληλος προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να διατηρήστε σε φόρμα. Αν μια μέρα αμελήσετε τη προπόνηση μην αποθαρυνθείτε και συνεχιστε την επόμενη. Οι ασκήσεις που διαρκούν εώς 45 λεπτά με συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός συνδιασμός.

Προσοχή!
Τα άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων χρειάζονται προσοχή. Η άσκηση έξω όταν κάνει πολύ κρύο θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει καταπόνηση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Αν είστε κρυωμένοι καλό είναι να είστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να επιβαρυνθεί η υγεία σας. Μην αφήσετε ένα απλό συνάχι να σας εμποδίσει αλλά σε περίπτωση πυρετού θα πρέπει να αναρρώσετε για να επιστρέψετε στην αθλητική σας δραστηριότητα.
Οι χιονίστρες είναι μια φλεγμονή που προκαλείται από τη πολύωρη έκθεση του σώματός μας στο κρύο.
Το υπερβολικό κρύο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στόματος, του φάρυγγα, της τραχείας, ακόμα και των βρόγχων, πάντα να έχετε προστατευμένο το λαιμό και το πρόσωπό σας.
Να αποφεύγετε την άθληση το βράδυ σε ώρες ή σημεία που δεν έχετε καλή οπτική επαφή με το περιβάλλον. Ο πάγος στην άκρη του δρόμου μπορεί να γίνει αφορμή για κάποιο τραυματισμό.
Η υποθερμία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, θα το καταλάβετε από τα συμπτώματα που είναι μούδιασμα στα άκρα, ρίγος, ακανόνιστη αναπνοή. Σε περίπτωση που δείτε κάποιον με αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να του αλλάξετε ρουχα (ζεστα κ στεγνα) και να μεταφερθεί αμεσα στο νοσοκομείο.


Επομένως η υπαίθρια άσκηση λοιπόν τον χειμώνα μπορεί να είναι απολαυστική, αρκεί να παίρνουμε τα σωστά μέτρα προφύλαξης για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε τραυματισμούς και ατυχήματά. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα κάνουμε!

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now