Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Έκθεση στον ήλιο: Πώς να αποφύγεις τις βλαβερές συνέπειες.

Έκθεση στον ήλιο: Πώς να αποφύγεις τις βλαβερές συνέπειες.

Η έκθεση στο φως του ήλιου επιτρέπει στον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D, απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκελετού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Καθημερινή έκθεση 10 έως 15 λεπτά με πρόσωπο, αντιβράχια, και χέρια στον καλοκαιρινό ήλιο είναι αρκετό διάστημα για να διατηρηθούν τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Ωστόσο η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον ήλιο περιέχει αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία (UV).
Η ακτινοβολία UV προκαλεί βλάβη στο δέρμα και αυτό μπορεί, σε βάθος χρόνου, να οδηγήσει σε βλάβες του δέρματος.

Το ηλιακό έγκαυμα είναι μορφή εγκαύματος ακτινοβολίας, το οποίο προκαλείται από την υπερέκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και επηρεάζει τμήματα του σώματος στο δέρμα. Εκδηλώνεται ως ερυθρότητα, ένα ξέσπασμα μικρών, ελαφρώς ανυψωμένων κόκκινων σπυριών ή βλατίδων και αίσθηση κνησμού στα σημεία όπου το δέρμα σου έχει εκτεθεί στον ήλιο. Συχνότερα, εντοπίζεται σε εκτεθειμένες περιοχές όπως το ντεκολτέ, οι ώμοι, τα χέρια, το πίσω μέρος των χεριών και τα πόδια.

Οι κηλίδες αποτελούν σημάδι φωτογήρανσης και ονομάζονται επίσης ηλιακές κηλίδες ή κηλίδες γήρατος. Παρατηρούνται συνηθέστερα σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Συνήθως, εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και κυρίως σε περιοχές του δέρματος που έχουν εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο επί σειρά ετών. Είναι το αποτέλεσμα της εναπόθεσης μελανίνης στην επιδερμίδα. Πρόκειται για μια κοινή μορφή υπερμελάγχρωσης που εμφανίζεται ως μικρές, επίπεδες, σκουρόχρωμες περιοχές με ανοιχτό καφέ έως μαύρο χρώμα. Αυτά τα σημάδια από τον ήλιο εντοπίζονται στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο: το πρόσωπο, ο λαιμός, οι ώμοι, το ντεκολτέ, οι βραχίονες και το πίσω μέρος των χεριών.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου παγκοσμίως σε ανοιχτόχρωμους κυρίως πληθυσμούς, και η εμφάνισή του έχει αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες.
Υπάρχουν διάφοροι τύπου καρκίνου του δέρματος. Το μελάνωμα, που προέρχεται από τα μελανινοκύτταρα, είναι η λιγότερο κοινή αλλά και η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, και μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι καρκίνου του δέρματος πλην του μελανώματος: το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC) και το µαλπιγγιακό καρκίνωμα (SCC).

Πρόληψη:

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας: από τις 11 π.μ. έως τις 5μ.μ.

Να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου κ καπέλο.

Μη ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ακόμα και κατά τη διάρκεια όλο του χρόνου.

Εφάρμοσε το αντηλιακό μετά από εφίδρωση, σκούπισμα και κολύμπι.

Ακόμη κ με τη χρήση αντηλιακής προστασίας, μη παραμένεις πολλή ώρα στον ήλιο.





Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now