Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι

Ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι, λόγω της έκθεσης στον ήλιο, της αυξημένης θερμοκρασίας και της αυξημένης εφίδρωσης, αυξάνονται οι ανάγκες ενυδάτωσης. Επιπλέον, το αλάτι της θάλασσας, αλλά και το χλώριο της πισίνας, επιτείνουν την αφυδάτωση του δέρματος και των μαλλίων.

Σώμα και ενυδάτωση

Μετά το καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σημαντική η περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας, η οποία φαίνεται θαμπή, με γραμμές και σχισίματα.
Στο ντους, χρησιμοποιούμε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά σαπούνια, τα οποία μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Επιλέξτε φυτικά ή με χαμηλό pH.
Δε χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα. Επίσης καλό είναι η ώρα του μπάνιου να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
Μετά το ντους, μία με δύο φορές την εβδομάδα, κάνουμε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.
Βγαίνοντας από το ντους σκουπιζόμαστε απαλά και ταμποναριστά με την πετσέτα, χωρίς να τρίβουμε το σώμα μας.
Τέλος, σειρά έχει η ενυδάτωση, απαραίτητη καθημερινά, για μια ελαστική και απαλή επιδερμίδα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης, ένα γαλάκτωμα με ελαφριά ύφη, ένα body milk, ένα τζελ αλόης που χαρίζει αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης ή κάποιο body oil  από εκχυλίσματα ανθέων, ριζών, φρούτων, φύλλων που δεν περιέχει χημικά και είναι ιδανικό για πρόβλημα έντονης ξηρότητας


Πρόσωπο και ενυδάτωση

Τα σημάδια που άφησε το καλοκαίρι στο πρόσωπο μας, μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, είναι πλέον εμφανή. Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες, αφυδατωμένη όψη είναι μερικά από αυτά.

Ένα απλό peeling με κόκκους για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του επιφανειακού σμήγματος.
Συνιστάται βαθύς καθαρισμός για την αφαίρεση του σμήγματος ώστε το δέρμα να είναι έτοιμο για… μία σειρά ενυδατικών θεραπειών για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης και της ξηρότητας με χρήση ενυδατικών προϊόντων (serum, μάσκες και κρέμες) που να περιέχουν θαλάσσιες ουσίες, όπως έλαια ψαριών, φύκια, μεταλλικά άλατα από τον θαλάσσιο πυθμένα ή προϊόντα με εκχύλισμα φυτών ή φρούτων.
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι το serum πρέπει να μπαίνει πριν την ενυδατική κρέμα, γιατί έτσι μπορεί να εισχωρήσει και στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος και να προσφέρει πιο βαθιά ενυδάτωση. Επιπλέον, οι ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, περιέχουν φόρμουλες που μπορούν να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία. Το πρωί λοιπόν, αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου είναι η καταλληλότερη ώρα για την ενυδάτωσή του.

Μαλλία και ενυδάτωση

Το καλοκαίρι τείνουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας συχνότερα, λόγω του αλατιού και του χλωρίου που "κάθονται" στην τρίχα και τα βαραίνουν. Κι ενώ το καθημερινό λούσιμο δεν ενδείκνυται γενικότερα, ιδίως αν έχεις λιπαρά μαλλιά, το καλοκαίρι είναι χρήσιμο για να απομακρύνονται οι ρύποι, το αλάτι, το χλώριο και όλα τα κατάλοιπα των προϊόντων που τυχόν χρησιμοποιούμε (αντηλιακά μαλλιών κλπ). Προμηθεύσου ένα σούπερ ενυδατικό σαμπουάν και conditioner, αλλά και μια μάσκα μαλλιών που θα εφαρμόζεις εντατικά στα μαλλιά σου όταν επιστρέφεις από την παραλία. Εάν μάλιστα προσφέρουν και αναδόμηση και προστασία από τον ήλιο, ακόμα καλύτερα.

Εξασφάλισε την ενυδάτωση που χάρισες στα μαλλιά σου με τα σαμπουάν και conditioner εφαρμόζοντας ενυδατικές leave-in κρέμες στα μαλλιά μετά το λούσιμο και ενώ είναι ακόμα νωπά. Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσεις το φριζάρισμα αλλά και την ξηρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα τα προστατεύσεις και απ' τον ήλιο (αν τα προϊόντα έχουν και after sun προστατευτικές ιδιότητες). Σφράγισε την υγρασία
Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για ενυδάτωση και αναδόμηση της τρίχας από τις νυκτερινές ώρες. Εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα ή κρέμα μαλλιών, τύλιξε τα μαλλιά σου σε ειδικό σκουφάκι ή πετσέτα και κοιμίσου έτσι για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες. Όταν ξυπνήσεις, ξέβγαλέ τα καλά με άφρθονο νερό και απόλαυσε μεταξένια και πλήρως ενυδατωμένα μαλλιά.
Box Now