Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Ζαλάδες στην εγκυμοσύνη και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Ζαλάδες στην εγκυμοσύνη και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Η ναυτία και ο έμετος κατά την εγκυμοσύνη συνήθως εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 12ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης και υποχωρούν σταδιακά μετά τη 16η εβδομάδα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ναυτία και ο έμετος μπορεί να συνεχιστούν και μετά τη 20η εβδομάδα ή ακόμα και να εμφανιστούν για πρώτη φορά αργότερα στην εγκυμοσύνη.

Η η μεγαλύτερη ένταση των συμπτωμάτων παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο τις πρωινές ώρες γι' αυτό το λόγο είναι γνωστή και ως πρωινή ναυτία.Οι ζαλάδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Εκτιμάται ότι περίπου το 65-85% των εγκύων γυναικών βιώνουν κάποιο βαθμό ναυτίας, με ή χωρίς εμέτους.

Η ακριβής αιτία της ναυτίας και του εμέτου κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, πιστεύεται ότι οφείλεται σε μια συνδυαστική δράση ορμονικών αλλαγών, όπως η αύξηση της β- χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) και των οιστρογόνων, καθώς και σε αλλαγές στη λειτουργία του στομάχου και του εντέρου.

Η ναυτία και ο έμετος κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής της εγκύου. Ωστόσο, συνήθως δεν αποτελούν ένδειξη για κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη ή την υγεία του εμβρύου.

Τι να κάνετε αν νιώσετε ζαλάδες στην εγκυμοσύνη:

-Ξαπλώστε μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε ζαλάδα. Το να ξαπλώνετε στο πλάι μεγιστοποιεί τη ροή του αίματος στο σώμα και τον εγκέφαλό σας, κάτι που μπορεί να αποτρέψει τη λιποθυμία και θα μπορούσε να ανακουφίσει εντελώς τη ζαλάδα.
-Φροντίστε να κοιμάστε στο πλάι και όχι ανάσκελα.
-Αποφύγετε να σηκώνεστε απότομα από το κρεβάτι ή την καρέκλα.
-Προγραμματίστε μικρά και συχνά γεύματα,γιατί η πείνα μπορεί να ρίξει απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.
-Εξασφαλίστε μια δροσερή θερμοκρασία δωματίου και αποφύγετε τους ζεστούς χώρους.
-Μην πιέζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.
-Μην το παρακάνετε με τα ζεστά μπάνια. Μην ανεβάζετε πολύ τη θερμοκρασία του σώματός σας.
-Μείνετε ενυδατωμένη, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματά σας.
-Μετράτε συχνά την πίεσή σας στον γυναικολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη ναυτία και τον έμετο κατά την εγκυμοσύνη, όπως:

-Φάτε μικρά και συχνά γεύματα.
-Αποφύγετε τα τρόφιμα και τις μυρωδιές που σας προκαλούν ναυτία.
-Πίνετε πολλά υγρά, ειδικά αν έχετε εμετούς.
-Δοκιμάστε να μασάτε τσίχλες ή να πιείτε γλυκά ροφήματα, όπως σόδα ή ginger ale.
-Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα για τη ναυτία και τον έμετο.
-Εάν η ναυτία και ο έμετος σας είναι πολύ έντονοι ή σας εμποδίζουν να τρώτε και να πίνετε αρκετά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Στο ηλεκτρονικό φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στη διατροφική υποστήριξη της εγκύου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας.



Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now