Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Ηλεκτρολύτες: Ποιός είναι ο ρόλος τους και πως να τους αναπληρώσεις.

Ηλεκτρολύτες: Ποιός είναι ο ρόλος τους και πως να τους αναπληρώσεις.

Οι ηλεκτρολύτες είναι ουσίες που όταν βρίσκονται σε υδατικό διάλυμα, διασπώνται σε ιόντα και είναι ελεύθερα να κινούνται και να μεταφέρουν ηλεκτρισμό.Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. 

Οι πιο σημαντικοί ηλεκτρολύτες για τον άνθρωπο είναι το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το χλώριο.

Νάτριο

Το νάτριο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το νάτριο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως το αλάτι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Κάλιο

Το κάλιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά στη σύσπαση των μυών και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. Το ασβέστιο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Το μαγνήσιο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και οι δημητριακά ολικής αλέσεως.

Χλώριο

Το χλώριο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το χλώριο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Οι ηλετρολύτες συμμετέχουν σε μια σειρά από σημαντικές λειτουργίες, όπως:

-Την διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα.
-Στη σύσπαση των μυών.
-Στη μεταφορά νευρικών σημάτων σε όλο το σώμα.
τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 Η έλλειψη ηλεκτρολυτών μπορεί να προκληθεί απο διάφορους παράγοντες όπως:

-Διάρροια ή έμετο
-Αφυδάτωση
-Διαταραχές του θυρεοειδούς
-Σωματική άσκηση όπου οι ηλεκτρολύτες αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα
-Την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού

Τρόφιμα και ροφήματα που είναι ιδανικά για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών :

  • Ροφήματα ηλεκτρολυτών: Αυτά τα ροφήματα είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν ηλεκτρολύτες, όπως νάτριο, κάλιο και χλώριο. Είναι διαθέσιμα σε εμπορικές συσκευασίες ή μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας.
  • Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου, που είναι σημαντικό για τη σύσπαση των μυών.
  • Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι σημαντικά για τη φυσιολογική λειτουργία των μυών.
  • Λαχανικά με φύλλα: Τα λαχανικά με φύλλα, όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο, είναι μια καλή πηγή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου.
  • Γάλα και γιαούρτι: Το γάλα και το γιαούρτι είναι καλές πηγές ασβεστίου και καλίου.

 
Απο την έλλειψη των ηλεκτρολυτών μπορούν να εμφανιστούν, μυϊκές κράμπες, ζαλάδα, άγχος, κόπωση. Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναπληρώσουμε τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε απο τον οργανισμό μας, με τροφές ή με συμπληρώματα διατροφής .

Κάποια συμπληρώματα διατροφής με ηλεκτρολύτες είναι :

EthicSport Performance Sete Tropical Διατηρεί τα Αποθέματα Ηλεκτρολυτών, Υδατανθράκων και Νερού, 14 Φακελάκια
Το προϊόν επιτρέπει τη δημιουργία ενός διαλύματος, υποτονικού σε υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, που μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση των επιδόσεων αντοχής και στην αύξηση της απορρόφησης νερού κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας μεγάλης διάρκειας.



Almora Plus Probio για Παιδία και Ενήλικες 10sticks
Το almora PLUS® PROBIO είναι συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει στη σύνθεσή του το πιο μελετημένο προβιοτικό στέλεχος, το Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) και Ηλεκτρολύτες (Na, K, Cl). Είναι κατάλληλο για ενήλικες και για παιδιά απο ενός έτους και πάνω.



Eifron Ores Pro Hydration Electrolytes 10 φακελίσκοι Φράουλα
Ενυδατώνει τον οργανισμό, μέσω της αναπλήρωσης των ηλεκτρολυτών.



      









Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.






 

Box Now