Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Κυτταρίτιδα και διατροφή

Κυτταρίτιδα και διατροφή
Κυτταρίτιδα και διατροφή

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το δέρμα εμφανίζεται ελαφρώς ανώμαλο και με λακκάκια. Η εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα, συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα
Προκαλείται από αλλαγές στη δομή των λιποκυττάρων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματός. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε αύξηση μεγέθους των λιποκυττάρων, τα οποία σπρώχνουν προς τα έξω τον συνδετικό ιστό, κάτω από το δέρμα.

H κυτταρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άντρες, λόγω της διαφορετικής κατανομής λίπους, μυών και συνδετικού ιστού. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα, ωστόσο κάποια σημείο που είναι πιο πιθανό να την συναντήσεις είναι:

Στους γοφούς
Στους μηρούς
Στην κοιλιά
Στα οπίσθια
Στο στήθος
Στις γάμπες

Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας

Περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως είναι τα γλυκά, τα παγωτά, τα δημητριακά πρωινού, οι χυμοί φρούτων, τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά με ζάχαρη, τα πατατάκια, τα κρουασάν, τα muffins, τα μπισκότα κ.ά.

Κατανάλωσε συχνά φρούτα και λαχανικά. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C θα συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματός σου, μέσω της παραγωγής ιστικού κολλαγόνου, έτσι είναι σημαντικό να την προσθέτεις στη διατροφή σου με κάθε ευκαιρία που μπορείς! Κατανάλωσε πορτοκάλια, φράουλες, ακτινίδιο, κόκκινες πιπεριές, τομάτες και μπρόκολο.

Μείωσε την κατανάλωση αλατιού. Προκαλεί κατακράτηση υγρών και μάλλον επιβαρύνει την κατάσταση

Εστίασε στην καλή ενυδάτωση για να είναι η συγκεκριμένη περιοχή όσο πιο καλά ενυδατωμένη γίνεται

Διατήρησε ένα φυσιολογικό, σταθερό σωματικό βάρους χωρίς πολλές απότομες αυξομειώσεις

Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας οι πλέον κατάλληλες ασκήσεις είναι οι αερόβιες, ιδιαίτερα το ελλειπτικό και το τρέξιμο σε ηλεκτρονικό διάδρομο, κι αυτό γιατί βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών.


Υπάρχουν τοπικές θεραπείες με κρέμες που παροδικά βελτιώνουν την εικόνα.
Συνήθως έχουν ως συστατικό την καφεΐνη που έχει μία διουρητική δράση, αφυδατώνει την περιοχή και την κάνει να φαίνεται καλύτερα.

Υιοθετείστε λοιπόν ιδανικό βάρος χωρίς διακυμάνσεις, αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα και την καθημερινή πρόσληψη νερού και δώστε μεγάλη σημασία στις παραπάνω διατροφικές συστάσεις. Με τη δέουσα υπομονή και επιμονή, το μεγάλο πρόβλημα που ονομάζεται κυτταρίτιδα μπορεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.





Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now