Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Ξηροστομία : Συμπτώματα και καταπολέμηση!

Ξηροστομία : Συμπτώματα και καταπολέμηση!
Η ξηροστομία είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την μειωμένη παραγωγή σάλιου. Το σάλιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του στόματος και του λαιμού. Βοηθά στη διάσπαση των τροφίμων, στην προστασία των δοντιών και των ούλων από την τερηδόνα και τις λοιμώξεις και στη διατήρηση της καλής αναπνοής.

Η ξηροστομία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συμπτώματα, όπως:

Ξηρότητα στο στόμα και τον λαιμό
Δυσκολία στην κατάποση
Δυσάρεστη γεύση στο στόμα
Σκασμένα χείλη
Φθορά δοντιών
Ουλίτιδα
Μυκητιακές λοιμώξεις του στόματος
Δύσοσμη αναπνοή

Η ξηροστομία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως:

Ηλικία: Η ξηροστομία είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους.
Φάρμακα: Πολλά φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά, τα αντιισταμινικά, τα αντιυπερτασικά και τα αναλγητικά, μπορεί να προκαλέσουν ξηροστομία ως παρενέργεια.
Ιατρικές παθήσεις: Η ξηροστομία μπορεί να είναι σύμπτωμα ορισμένων ιατρικών παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος του στόματος και του λαιμού και η νόσος του Parkinson.
Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Ο ξηρός αέρας, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσουν την ξηροστομία.
Η αντιμετώπιση της ξηροστομίας εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία. Εάν η ξηροστομία προκαλείται από φάρμακα, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αλλάξετε φάρμακο.. Εάν η ξηροστομία προκαλείται από μια ιατρική πάθηση, η θεραπεία της πάθησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηροστομίας.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε στη μείωση της ξηροστομίας, όπως:

-Αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσουν την ξηροστομία.
-Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή. Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής σάλιου.
-Πίνετε άφθονα υγρά, ειδικά νερό.
-Μασήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη ή βάλτε στο στόμα σας κομμάτια μέντας.
-Χρησιμοποιήστε σπρέι ή τζελ σάλιου.(Εδώ θα βρείτε προϊόντα που αφορούν την ξηροστομία)
-Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για τακτικά οδοντικά καθαρίσματα και έλεγχους.

Εάν έχετε ξηροστομία, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή οδοντίατρο για να προσδιορίσετε την υποκείμενη αιτία και να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία και να την καταπολεμήσετε!


Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Box Now