Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€

Αναζήτηση

Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα μας; - Πώς να το προστατέψουμε

Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα μας; - Πώς να το προστατέψουμε
Η υγρασία

Το επίπεδο υγρασίας αναφέρεται στην ποσότητα των σταγονιδίων νερού στον αέρα. Για υγιές δέρμα απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός υγρών και ξηρών συνθηκών. Τα επίπεδα υγρασίας που είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος – αν ζείτε σε μια περιοχή όπου το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ χαμηλό, το δέρμα σας θα αισθάνεται ξηρό και τραχύ, ενώ αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία, το δέρμα σας μπορεί να γίνει επιρρεπές σε ακμή και εξανθήματα.


Η ζέστη κάνει ρυτίδες
Όταν κάνει ζέστη και τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι πολύ χαμηλά, η μεγαλύτερη ανησυχία για το δέρμα είναι οι ρυτίδες, διότι η ζέστη αφυδατώνει το δέρμα και αυτές γίνονται πιο εμφανείς.

Την ξηρασία επιτείνει η χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων, τα οποία απομακρύνουν υγρασία από την ατμόσφαιρα για να δροσίσουν τον αέρα, και η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ξεφλούδισμα και κνησμό.
Για την αντιμετώπισή της, μια καλή λύση θα ήταν η χρήση ενός υγραντήρα χώρου στο υπνοδωμάτιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ή, αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, η τοποθέτηση δοχείων με νερό σε σημεία που «βλέπει» ο ήλιος.


Η ηλιοφάνεια προκαλεί βλάβες
Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματος, καθώς του προκαλεί από πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση) έως προκαρκινικές και καρκινικές αλλοιώσεις.
Αν και η UV είναι εντονότερη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το φθινόπωρο και το χειμώνα, επομένως καθημερινά, από νωρίς το πρωί έως τη δύση του ηλίου, χρειάζεστε αντηλιακό με υψηλό SPF.
Να θυμάστε ότι την ηλιακή ακτινοβολία αντανακλούν όλες οι λείες επιφάνειες, είτε είναι άμμος και νερό είτε χιόνι ή οι τζαμαρίες των κτηρίων, και πως ακόμα κι όταν χιονίζει το δέρμα υφίσταται βλάβες από αυτήν, διότι σε ένα ποσοστό εξακολουθεί να φθάνει στην επιφάνεια της γης.

Εχθρός και οι αλλαγές του καιρού

Οι απότομες αλλαγές του καιρού δεν είναι διόλου φιλικές για το δέρμα, το οποίο χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοσθεί στις διαφορετικές θερμοκρασίες, ενώ ακόμα και ο δυνατός άνεμος το ξεραίνει και το ερεθίζει, βλάπτοντας ενδεχομένως και την λιπαρή, προστατευτική στοιβάδα του.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και το να μπαινοβγαίνει κανείς σε χώρους με διαφορετικές θερμοκρασίες. Η εναλλαγή αυτή μπορεί να προκαλέσει ταχεία συστολή και διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδή) της επιδερμίδας, προκαλώντας τους μικρορρήξεις, ευρυαγγείες και κοκκίνισμα του προσώπου.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, πρέπει κατ’ αρχάς να προετοιμάζει κανείς όσο μπορεί το δέρμα του για τις εναλλαγές των εποχών του χρόνου. Μια καλή ιδέα είναι να αλλάζετε τα προϊόντα περιποίησής σας με βάση τις αλλαγές στην ώρα (την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και του Οκτωβρίου κάθε χρόνο).

Αυτό σημαίνει ότι θα βγάζετε τα πιο «βαριά» προϊόντα (όπως οι κρέμες) για να προετοιμασθείτε για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και πιο ελαφριά προϊόντα (όπως οι λοσιόν και οι οροί) για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Για να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος για ευρυαγγείες και φλεγμονή από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, φροντίστε να προστατεύετε και το πρόσωπό σας από το κρύο και να μην το παρακάνετε με την κεντρική θέρμανση των κλειστών χώρων, ώστε να αμβλύνετε τη διαφορά της θερμοκρασίας.

Τέλος, μία λεπτή στοιβάδα από προστατευτική κρέμα και προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και αντιερεθιστικά συστατικά (όπως το χαμομήλι και το πράσινο τσάι) μπορεί να θέσουν υπό έλεγχο το κοκκίνισμα.


Πλύνετε το πρόσωπό σας
Η υγρασία προκαλεί ιδρώτα και ο ιδρώτας περιέχει βρωμιά και υπολείμματα. Επιπλέον, το σώμα σας αποβάλλει αλάτι μέσω του ιδρώτα, το οποίο προσκολλάται στο δέρμα σας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξανθήματα. Ως αποτέλεσμα, ο συχνός καθαρισμός του προσώπου σας είναι κρίσιμος. O υπερβολικός καθαρισμός προσώπου, καθώς μπορεί να προκαλέσει την ξηρότητα του δέρματός σας. Προτείνει να χρησιμοποιείτε κρύο νερό και ένα ελαφρύ πλύσιμο προσώπου για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.


Εβδομαδιαία περιποίηση προσώπου

Καθαρισμός: Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το πρόσωπό σας με ένα αξιοπρεπές καθαριστικό προσώπου.

Απολέπιση: Θα πρέπει επίσης να έχετε ένα αξιοπρεπές scrub στο ράφι με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αν δεν έχετε, απλά χρησιμοποιήστε ένα μισοκομμένο λεμόνι και ζάχαρη για να τρίψετε το πρόσωπό σας.

Μασάζ προσώπου: Απλώστε ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και του χαρίζει φυσική λάμψη.

Μάσκες προσώπου: Η σπουδαιότερη συσκευασία προσώπου είναι ο πολτός φρούτων. Δοκιμάστε μια μάσκα προσώπου με μπανάνα, μια μάσκα αβοκάντο ή μια μάσκα παπάγιας. Απλώστε τον πολτοποιημένο καρπό στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τον μετά από 15-20 λεπτά.

Ενυδατωθείτε: Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό είναι απαλές για το δέρμα.

Πρόληψη της ακμής
Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή και στα ξεσπάσματα, η υγρασία μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Για να το αποφύγετε αυτό, διατηρείτε το πρόσωπό σας καθαρό και χρησιμοποιείτε υγρά μαντηλάκια για να απομακρύνετε τη βρωμιά από τα μαλλιά που αγγίζουν το πρόσωπό σας. Για να διαχειριστείτε την ακμή, αποφύγετε τη χρήση λοσιόν με βάση το λάδι και προτιμήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ.
Box Now