Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€
Σύνδεσμος Chemco Baking Soda Διττανθρακική Μαγειρική Σόδα Νάτριο Ανθρακικό Όξινο 50gr
Θέλω να ενημερωθώ μόλις έρθει!
Συμπληρώστε το email σας και θα ενημερωθείτε μόλις παραλάβουμε το προϊόν
Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€
Συμπληρώστε το email σας και θα ενημερωθείτε μόλις παραλάβουμε το προϊόν
Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας:
Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Αν τα συμπτώματα δυσπεψίας και καούρας δεν υποχωρήσουν μετά από λίγες μέρες, συμβουλευτείτε γιατρό. Αν παίρνετε φάρμακα, πρέπει να περάσουν δύο ώρες από τη λήψη τους για να πάρετε μαγειρική σόδα, καθώς επιβραδύνει το βαθμό απορρόφησης των φαρμάκων στο στομάχι. Μην τη δίνετε σε παιδιά κάτω των 6 ετών, εκτός και αν σας το έχει πει ο παιδίατρος.
Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων. Πολλές μη συνταγογραφούμενες κρέμες περιέχουν μαγειρική σόδα. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και τρία μέρη νερού και να την τοποθετήσετε στο δερματικό εξάνθημα.
Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας. Διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε στοματικές πλύσεις για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.
Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται. Τοποθετήστε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας, πασπαλίστε σόδα στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων και θα το διαπιστώσετε.
Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η μαγειρική σόδα βοηθά στην ευκολότερη στοχοποίηση των καρκινικών κυττάρων. Η κατανάλωση διαλύματος σόδας σε νερό, λένε Αμερικανοί ερευνητές, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου καθιστώντας ευκολότερη την ανίχνευση και εξουδετέρωσή τους από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. Καθώς ο όγκος αναπτύσσεται, κόβει την παροχή αίματος στα κύτταρα εντός του, με αποτέλεσμα αυτά να αδρανοποιούνται και να «κρύβονται». Η μαγειρική σόδα, ωστόσο, μπορεί να τα «ξεγελάσει» ώστε να λειτουργούν κανονικά και να γίνουν ευκολότερος στόχος για τα φάρμακα χημειοθεραπείας, τα οποία στοχεύουν ενεργά κύτταρα.
Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν πρόβλημα στα νεφρά και δεν μπορούν να απομακρύνουν τα οξέα από το αίμα τους.
Αναλυτικά βήματα φροντίδας:
Πλένουμε προσεκτικά με θαλασσινό νερό, χωρίς να τρίβουμε την περιοχή του τσιμπήματος.
Εφαρμόζουμε ένα μίγμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας σε αναλογία 1:1 για 2 λεπτά, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε επιπλέον έκκριση δηλητηρίου από πιθανά υπολείματα κυττάρων πλοκαμιών που έχουν μείνει μέσα στο δέρμα.