Καστορέλαιο εξευγενισμένο, ή αλλιώς ρετσινόλαδο. Διαυγές, σχεδόν άχρωμο ή υποκίτρινου χρώματος παχύρρευστο έλαιο. Έχει μια ελαφρά οσμή και γεύση που είναι αρχικά ήπια αλλά στη συνέχεια γίνεται ελαφρώς καυστική. Διαλυτό σε αιθανόλη (95%). Πρακτικά αδιάλυτο στο νερό και σε ορυκτέλαιο, εκτός εάν αναμιχθεί με άλλο φυτικό έλαιο.
Το καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία του καρπού (Castor Bean) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως φαρμακευτικό έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου. To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα που καλούνται Ricinoleic Acids. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως είναι η ακμή. Παράλληλα, το καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.
Οι χρήστες που το έχουν αγοράσει το ξεχωρίζουν κυρίως γιατί κάνει αυτό που υπόσχεται.
BARCODE: 5205056168741