MSM: To MSM παρέχει το σώμα οργανικό θείο (sulphur), ένα σημαντικό στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, που ενισχύει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθώντας παράλληλα, στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικό για την υγεία των αρθρώσεων, και την αρθρίτιδα.
Κολλαγόνο: Συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας του χόνδρου, του ιστού δηλαδή που προστατεύει τις αρθρώσεις. Ουσιαστικά, το κολλαγόνο λειτουργεί ως ένα «μαξιλαράκι» που απορροφά τους κραδασμούς και μειώνει τον πόνο σε σημεία, όπως τα γόνατα ή οι αγκώνες.
Βιταμίνη C: Συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων. H βιταµίνη C δρα ως δότης ηλεκτρονίων για µερικά ένζυµα, τρία από αυτά συµµετέχουν στην υδροξυλίωση του κολλαγόνου.
Γλυκοζαμίνη: Πρόκειται για ένα βασικό συστατικό του χόνδρου που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό και βοηθά στην αναδόμηση και στην ανάπλασή του. Αποτελεί μάλιστα βασικό υπόστρωμα για τη σύνθεση και άλλων ουσιών που επίσης δομούν τους χόνδρους.
Χονδροϊτίνη: Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι ένα φυσικώς υπαντώμενό σύμπλόκο υδατανθράκων-μίγμα γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) με θείο. Ως εκ τούτου αποτελεί κύριο συστατικό του χόνδρου, παρέχοντας δομή, συγκράτηση νερού και θρεπτικών στοιχείων και επιτρέποντας την μεταφορά άλλων μορίων μέσω του χόνδρου ,σημαντική ιδιότητα, καθώς ο χόνδρος δεν αιματώνεται. Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι η ουσία που εν μέρει δίνει στο χόνδρο αντοχή στην πίεση.
L-Arginine: Η Αργινίνη είναι ένα απαραίτητο για τον οργανισμό αμινοξύ που χρησιμεύει στην παραγωγή ενέργειας στους μύες και στην ανάπτυξη και επιδιόρθωσή τους. Αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου.
L-Lysine: Η λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που συγκεντρώνεται στον μυϊκό ιστό και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον εντερικό σωλήνα, στην προαγωγή της οστικής ανάπτυξης και στον σχηματισμό κολλαγόνου.